DIF får möta Juventus

Efter många om och ännu flera men lyckades till slut Djurgården riva den litauiska muren. FBK Kaunas besegrades borta med 2–0 och nu väntar drömmatch mot Juventus.

”Klubbens viktigaste match någonsin”, hette det från Djurgårdshåll inför bortamötet med litauiska Kaunas i Champions League-kvalets andra omgång. Efter 0–0 i första mötet krävdes mål för att svenska mästarna skulle få chansen till ett lukrativt dubbelmöte med 27-faldiga italienska mästarklubben Juventus.

Matchens betydelse avspeglade sig också till en början i spelarnas uppträdande. Det var ett darrigt DIF som släppte till flera farliga chanser i matchinledningen. En storspelande Dembo Tourray kunde dock se till att matchen förblev mållös – fram till den 25:e minuten.

Då var det dock, något ologiskt, Djurgården som spräckte nollan. Andreas Johansson sköt ett till synes ofarligt skott från 20 meter, vilket den litauiske målvakten tappade in under sig. 1–0 till Djurgården, vilket innebar att Kaunas var tvingade att göra två mål för att ha chans till avancemang.

Målet lyfte djurgårdarna, som i andra halvleks början visade att det trots allt fanns en betydande klasskillnad mellan lagen. Efter ett flertal fina chanser kunde Abgar Barsom spika igen den litauiska kistan med ett underbart vristskott från kanten, rakt upp i målvaktens vänstra kryss. En härlig revansch för ifrågasatte Barsom, som från sin högerytterposition var bortalagets främste spelare.

2–0 blev också slutresultatet, och det blir för DIF att ladda om för match mot Juventus redan nästa tisdag, borta på Stadio delle Alpi i Turin.

Viktor Barth-Kron
viktor.barth-kron@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista