Svennis kvar som förbundskapten

Efter att engelska fotbollsförbundet fört långa förhandlingar på torsdagen kom beslutet som fick Sven-Göran Eriksson att andas ut.
FA ser ingen anledning till att ”Svennis” ska ställas till svars för sin affär med sekreteraren Faria Alam och han får därmed stanna på posten som engelsk förbundskapten.

Under stort hemlighetsmakeri satt det engelska fotbollsförbundet FA:s styrelse på torsdagskvällen i möte för att avgöra förbundskapten Sven-Göran Erikssons framtid.
Det dröjde till strax efter 21 på torsdagskvällen innan FA meddelade sitt beslut, vilket fick tre stora konsekvenser.
Faria Alam avgår.
Colin Gibson avgår.
Eriksson stannar.

”Den här episoden är beklaglig för detta lands fotbollsrykte. Men styrelsen ska se till att återupprätta ryktet”, skriver FA i pressmeddelandet efter beslutet.

Svennis agent, Athole Still, sade efter beskedet:
– Sven är mycket nöjd och lättad över FA:s beslut som gör att han kan fortsätta planeringen mot VM 2006. Jag ringde honom direkt när jag fick höra nyheten och han skulle gå ut och äta middag med sin assistent Tord Grip.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista