friidrott

Nästan ingen vill se Lag-EM

0:56 min

Lag-EM i friidrott på Stockholm Stadion riskerar att bli ett fiasko såväl sportsligt som publikt.

Christian Olsson avstår helgens lag-EM i friidrott på hemmaplan. Och det är han inte ensam om. Det är inte många som tänkt sig att ägna helgen åt att titta på ett nederlagstippat svenskt landslag på Stockholm Stadion.

Det går betydligt sämre med biljettförsäljningen än vad arrangörerna hade hoppats på. Tävlingsledaren Rajne Söderberg säger till Radiosporten att endast 3 000 biljetter är sålda per tävlingsdag, på Stockholm Stadion som har kapacitet för drygt 14 000 personer.

– Vi hade hoppats på ett bättre intresse, säger Rajne Söderberg till Radiosporten

Det finns platser kvar till samtliga sektioner och dom svenska arrangörerna av Lag-EM hade räknat med minst 5 000 åskådare per dag för att få budgeten att gå ihop. En ekonomisk smäll som det svenska friidrottsförbundet får ta.

Det svenska laget är sämst på pappret och väntas åka ur den högsta divisionen.

 
 
Alexander Lundholm
alexander.lundholm@sr.se

Fakta: Sverige i Lag-EM

I det svenska laget ingår Carolina Klüft, Michel Tornéus och Emma Green Tregaro bland andra. 12 nationer deltar, Sverige riskerar att flyttas ned.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.