Svennis talade ut.

Svennis talar ut om skandalaffären

För första gången kommenterar Englands förbundskapten Sven-Göran Eriksson de senaste veckornas turbulens efter sexskandalen med FA-sekreteraren Faria Alam.
 – Det har varit en riktig såpopera och det finns mycket man kan ångra. Men jag tycker alltid att det privata ska förbli privat, sade Eriksson till brittisk press på fredagen.

De senaste veckorna har varit Erikssons jobbigaste någonsin som förbundskapten - troligen också som privatmänniska. Precis allt har synats i svenskens affär med Faria Alam och alla har haft åsikter.

Det gick så långt att det engelska fotbollsförbundet FA hade ett krismöte förra veckan om huruvida ”Svennis” överhuvudtaget skulle få behålla jobbet.
Svennis bedyrade dock att han aldrig funderat över att sluta som engelsk förbundskapten:
 – Jag kan kasta in handduken på grund av dåliga resultat, om vi till exempel inte tar oss till VM 2006, men aldrig på grund av att media lägger sig i mitt privatliv.

Eriksson var också tacksam över allt det stöd han fått av framför spelarna med lagkaptenen David Beckham i spetsen.
 – Jag är stolt över hur de har stöttat mig och har man inte spelarnas stöd så är det här jobbet omöjligt.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista