Zlatan har precis gjort 2–2.

Sverige spelade 2-2 på Råsunda

I Sverige debuterade Roland Andersson som förbundskapten och i Holland så gjorde den gamla storspelaren Marco van Basten sin första landskamp som tränare.
Matchen präglades av offensivt tänkande och 2–2 kändes som ett resultat som de båda tränardebutanterna kunde vara nöjda med.

Sverige inledde starkt i den första landskampen utan Tommy Söderbergs ledning på 6 år och tog också ledningen i den fjärde minuten genom Mattias Jonsson. Detta efter att Zlatan Ibrahimovic brilljerat och hållt undan i princip hela det holländska försvaret. Holland spelade sedan upp sig och kvitterade i den sjuttonde minuten genom Wesley Sneijder, som tidigt bytts in mot en skadad Raffael Van der Vaart.

Holland gjorde också 2–1 två minuter innan full tid i första halvlek efter att Mark van Bommel kunde nicka in en retur bakom Andreas Isaksson. Den första halvleken var pigg mellan två lag som ville anfalla samtidigt som defensiven allt som oftast blev lidande på båda planhalvorna. Van Basten hade innan landskampen sagt att ”det viktigaste är att fotbollen är rolig. För både spelare och publik”. Holland hade även offensiva intentioner och blixtrade stundtals till trots att man såg att de saknade sina största stjärnor.

Den andra halvleken följde den första med målchanser åt båda håll men tempot mattades dock allt eftersom tiden gick. Holland hade de klararaste målchanserna men det var Sverige som gjorde den andra halvlekens enda mål, Zlatan i minut 69. Efter kvitteringen spelade också Sverige upp sig och vågade hålla i bollen men man kom inte närmare än att skapa en resultatlös frispark från 16 meter.

Det Sverige kan ta med sig till VM-kvalet och den inledande matchen mot Malta är det stundtals riktigt vackra anfallsspelet man visade upp. Sammarbetet mellan anfallarna Mattias Jonnson och Zlatan Ibrahimovic var riktigt bra och om Zlatan behåller sin fina form ser det tufft ut för Kroatien, Bulgarien, Ungern, Island och Malta som är Sveriges konkurenter i grupp 7 i VM-kvalet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista