Skytte-EM

Dahlby: "Känslan i mig är bra, jag är i bra form"

6:41 min

Håkan Dahlby är på plats i Belgrad för att tävla i herrarnas dubbeltrapp i skytte-EM. Han har ändrat mycket sedan OS i Peking och hoppas på en plats i London 2012. – Jag är i bra form, säger han.

Han fick sitt stora genombrott i OS i Aten där han slutade femma och var därför guldfavorit i i Peking. Men då gick det inte, Dalhby missade final och levde varken upp till sina egna eller andras förväntningar. Då var han guldfavorit

– Det var för mycket press både från mig, från media och från SOK. Under OS så funkade det inte. Jag ville för mycket, säger Dahlby.

Sedan finalmissen i OS för tre år sedan har mycket förändrats. Han har nyligen skaffat en amerikansk tränare och har ändrat på både skjutteknik och kolv.

– Så bra som jag skjuter nu, tekniskt sett, har jag aldrig gjort, säger han.

Nu försöker han ta kvotplatsen till OS i London 2012. Går det inte i EM så är det VM i Belgrad om tre veckor och då har han en andra chans.

– Vi har pratat med min mentala mentor och försöker få allting att stämma inför de kommande tävlingarna. Med rätt inställning och rätt fokus, säger Dahlby.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Caroline Lagergren
caroline.lagergren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista