Svensk förlust i Prag

I den sista träningsmatchen innan World cup sätter igång så förlorade Sverige med 5–3 borta mot Tjeckien. Sverige inledde kvickt och bjöd på en stark forcering i slutet men det finns fortfarande justeringar att göra innan World cup sätter igång den 31 augusti hemma mot Tyskland.

Sverige tog ledningen redan efter fyra minuter genom Markus Näslund men det stod 1–1 efter den första perioden efter att Tomas Vlasak kvitterat i powerplay. Tjeckien gjorde sedan två raka mål i den andra perioden och ledde med 3–1 inför den sista perioden. 

Sverige var dock inte alls borta från matchen men i den så viktiga inledningen av den tredje perioden sköt Vaclav Proscal iväg en fladderpuck och Mikael Tellqvist gjorde en jättetavla, 4–1.
Mats Sundin kunde sedan reducera och med drygt tre minuter kvar valde Hardy Nilsson att ta ut Tellqvist för att få till ett tryck de sista minuterna. Detta lyckades och man fick till en kraftig press mot det det tjeckiska målet och Sundin kunde reducera igen, denna gång till 3–4. Sverige fortsatte sedan att ligga på men istället för kvittering och sudden death så kunde Jiri Slegr punktera matchen i tom kasse.

Matchfakta:

Tjeckien–Sverige 5–3(1–1, 2–0, 2–2)
Tjeckien: Tomas Vlasak, Martin Straka, Tomas Kaberle, Vaclav Prospal, Jiri Slegr.
Sverige: Mats Sundin 2, Markus Näslund.
Publik: 6 500.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista