skytte-em

"Förhoppningsvis kommer motivationen tillbaka"

11 min

Efter en tung period ska Nathalie Larsson konkurrera om OS-kvotplatsen med Therese Lundqvist. För att hon ska lyckas krävs ett bra resultat i pågående skytte-EM och kommande VM.

Det har gått tungt för OS-fyran i skeetskytte från Peking under en tid, men nu är hon med i skytte-EM i Belgrad. Målet är att göra ett bra resultat för att knipa den återstående svenska kvotplatsen till OS i London nästa år. En plats som i nuläget tillhör Therese Lundqvist.

- Det blir spännande att se. Vi har ju bara en kvotplats, så är det för alla länder oavsett hur stora de är. En ska åka och den bästa av oss ska åka, både hon och jag ska göra vårt bästa för att ta platsen naturligtvis, säger Larsson.

Efter fjärdeplatsen i Peking gjorde Larsson några bra tävlingar, höjdpunkten var ett EM-guld. Men sedan hon för ett och ett halvt år sedan började satsa på skytte på heltid har det gått sämre. Larsson hade tappat motivationen men vill nu konkurrera om OS-platsen med Lundqvist.

- Jag har haft lite svårt att hitta fokus på tävlingarna. Jag har ju bara ägnat mig åt skytte i 1,5 år nu, det kanske har blivit lite mycket skytte. Så den närmsta planen är att börja jobba lite i höst och få lite annat att fundera på och förhoppningsvis kommer den riktiga motivationen tillbaka. Jag stänger inga dörrar, vi får se vad som händer, säger Larsson, som kommer att se över skyttesatsningen efter säsongen.

Sverige fick två kvotplatser i skytte till OS i London. Den ena tog Håkan Dahlby i går efter att ha nått EM-final i dubbeltrap. Lundqvist tog den andra redan i våras, men Larsson kan alltså fortfarande konkurrera om den. Då krävs ett bra resultat i pågående EM och kommande VM, som också går i Belgrad några veckor efter EM.

- Jag vill framförallt se att jag orkar hålla fokuseringen uppe en hel tävling, det är det som har varit problemet i år. Jag har skjutit någon bra serie och någon sämre serie, då har jag tappat fokuseringen och bommar lätt. Målet är att fokusera 110 procent på alla duvor jag ropar ut. Vi får se hur bra resultatet blir, men om jag kan göra det vet jag att kapaciteten finns, säger Larsson.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista