Ett serie-A lag, tack.

Völler tar över Roma

Storklubben Roma i den italienska ligan har gjort klart med ny tränare.
Det blir den före detta tyske förbundskaptenen Rudi Völler som tar över efter den avgående Cesare Prandelli.

Så sent som i somras gjorde Roma klart med Cesare Prandelli som ny tränare. Prandelli tränade Parma förra säsongen och tog med sig landslagsförsvararen Matteo Ferrari till den italienska huvudstaden. Men Prandellis tid i Roma blev kort, hans fru drabbades av cancer och Prandelli ville koncentrera sig fullt ut på sin familj istället för tränarsysslan.
 – Vi beklagar det hela, men vi påpekar också att en dörr fortfarande står öppen för Prandelli om han ändrar sitt beslut, sa Franco Baldini från Romaadministrationen till italiensk media i veckan.

Men nu har alltså klubben gjort klart med Prandellis ersättare. Först ryktades det att Prandellis assistent Gabriele Pin skulle ta över, men idag blev det istället klart att Rudi Völler blir ny tränare i Roma.
Völler kommer senast från förbundskaptensjobbet i det tyska landslaget, ett jobb som han avsade sig efter EM.
 – Hade någon annan klubb frågat om mig, hade jag tackat nej. Men med Roma är jag redo att börja arbeta direkt, sa Rudi Völler till italienska media när han i dag landade i Rom.

Rudi Völler var under sin aktiva karriär en målmaskin som tillsammans med Jürgen Klinsmann bildade en fruktad anfallsduo i det tyska landslaget. Völler spelade i Roma mellan 1987 och 1991.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".