Handboll

"Ingen kan naturligt ersätta henne"

1:30 min

Landslagsstjärnan i handboll, Linnea Torstenson, är axelskadad. Men förbundkaptenen Per Johansson har inte gett upp hoppet ännu.

Linnea Torstenson ska rehabträna i sex veckor och om det inte hjälper väntar operation - och då riskerar hon att missa VM.

– Jag vill inte tänka på operation. Jag rehabtränar och hoppas på att bli bättre så snart som möjligt, säger hon till Expressen.

Landslagsläkaren Sten Björnum säger till tidningen att om det blir operation blir Torstenson borta i sex månader.

VM går i Brasilien i december och förbundskapten Per Johansson är naturligtvis inte glad över stjärnans skada.

– Alla som såg EM skapade sig en bild av vad hon har kapacitet till, det behöver man vara raketforskare för att räkna ut. Vi tappar i så fall en spelare som är en av världens absolut bästa, det är klart att det är ett tungt tapp för oss om det skulle bli verklighet, säger han till Radiosporten.

Kommer det bli verklighet då tror du?

– Nej, det tror vi inte. Det är det värsta scenariot att hon ska missa VM. Nu går hon på rehab i sex veckor och det kan vara så att när den tiden är förbi är hon igång igen.

Vad har du för plan B om Torstenson inte kan vara med i Brasilien?

– Hanboll är ju en lagidrott så vi har ju en massa andra bra spelare. Men det man direkt kan se är att ingen naturligt ersätter henne på det sättet, med de egenskaper hon har, säger Johansson.

Paul Zyra
paul.zyra@srse

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se