Kanot-VM

"Allting kan hända i en VM-final"

8:36 min

Marcus Oscarsson och Henrik Nilsson laddar om för VM-final i K2 1000 meter och räknar med en bättre insats än i torsdagens semifinal.

Markus Oscarsson och Henrik Nilsson är redo för VM-final på K2 1000 meter - den första på åtta år. Svenskarna var dock rejält missnöjda med sin insats i torsdagens semifinal där duon till slut gick vidare på tid och hoppas på en bättre insats i finalen.

– Det positiva med det är att man får en spark i arslet och skärper till sig till i morgon (läs idag), menade Markus Oscarsson efter semifinalen.

– Vi måste gå ut och vara med på ett helt annat sätt i början de första 500. Då kommer vi möta bättre motstånd än vad vi gjorde nu. Vi måste skärpa till oss ordentligt, sade Nilsson.

De svenska veteranerna som rodde hem OS-guldet i Aten 2004 ställer höga krav på sig själva inför fredagens final.

– Förberedelserna har varit bra och vi har höjt oss individuellt sedan EM så vi har skruvat upp förväntningarna ganska mycket här. Med all rätt tycker jag. Vi kan bättre än så här, säger Nilsson.

– Är man i final måste man ha något mer att plocka fram. Vi måste göra ett bättre lopp. Vi måste gå ut hårdare och våga, säger Oscarsson.

– En final är ett nytt lopp och allting kan hända.

VM-finalen på K2 1000 meter startar klockan 17.05.

Linn Nenzén
linn.nenzen@sr.se

Andreas Lindman
andreas.lindman@sr.se