Kanot-VM

Dubbla silvermedaljer till Sverige

Först blev det en silvermedalj för Anders Gustafsson på K1 1000 meter och timmen efter blev det  en silvermedalj när Markus Oscarsson och Henrik Nilsson slutade tvåa på K2 1000 meter.

Den regerande världsmästaren på K 1 500 meter, Anders Gustafsson, fick se sig slagen av kanadensaren Adam van Koeverden i finalen på K1 1000 meter. En hedersvärd silvermedalj blev det för en fantastiskt glad och nöjd Gustafsson.

– Jag vet inte hur det gick till riktigt men det gick väldigt bra, sade Gustafsson efteråt.

Guldet gick till träningskompisen Adam von Koeverden, som Gustafsson kramade om och gratulerade efter loppet.

– Jag är bara nöjd, jag åkte hit och ville förbättra min sjundeplats, fortsatte Gustafsson.

Förbundskapten Bengt Bengtsson var nöjd efter loppet.

– Den här gången vågade han mycket mer än jag sett honom tidigare. Nu var han lika tuff som han var 09 och jag tror att den här gången drog han på på ett annat sättt, mycket mer respektlöst, sade Bengt Bengtsson efter Gustafssons silvermedalj. 

Bronset gick till Norge.

I finalen på K2 1000 meter ledde svenkduon Marcus Oscarsson och Henrik Nilsson länge men fick nöja sig med en silvermedalj. Nu är de klara för OS och Marcus Oscarsson var stolt efteråt.

– Jag är jätteglad såklart men jag har inte smält in det riktigt. Ett guld för oss måste jag väl ändå säga, det är helt otroligt att vi kan vara där framme nu, sa han efteråt

Linn Nenzén
linn.nenzen@sr.se

Caroline Lagergren
caroline.lagergren@sr.se