Calle Pettersson i täten på hemmaplan

Calle Pettersom är med i täten på en delad tredje plats på sin hemmabana Sedgefield Country Club i PGA tävlingen Wyndham Championship i  Greensboro North Carolina efter 5 under par, par och så på den tredje dagen 7 under par för totalt 12 under par.  På tredje dagen gick han runt med en eagle och fem birdies och han var bäst av alla dag tre. Han gick i mål som ledare men senare  avslutade Webb Simpson starkt och övertog ledningen tre slag före Petterson på 15 under, medan Tommy Gainey gick upp på andra plats 13 under par.

 Också med i täten finns Ernie Els som jagar en plats i Fed Ex cup som börjar nästa vecka. Els är två slag efter Pettersson och fem  slag efter  ledande  Webb Simpson  på en delad sjätteplats. Tävlingen avbröts av ett häftigt åskväder som är typiskt för regionen men återupptogs ganska snart .

Calle Pettersson  är redan kvalificerad till Fed Ex cupslutspelet, liksom Fredrik Jacobsson och Robert Karlsson som inte deltar denna helg. Betydilgt sämre har det gått för Richard S Jonsson och Henrik Stensson  som båda missade cutten och som inte heller kvalar in till Fed Ex Cup.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista