Speedway: Nya svenska GP-arenor

De två svenska arenor som haft GP-tävlingar de senaste säsongerna, Stockholm Stadion och Ullevi är inte aktuella längre.
De engelska arrangörerna har ledsnat på banornas regnkänslighet och söker nya.

Båda arenorna är regnkänsliga. Ullevi fick ställa in förra året då banorna inte höll för regnvädret dagarna innan och i år fick träningen före tävlingsdagen ställas in - också den gången var ett regn boven.
De engelska arrangörerna Benfield sports BSI, chansar inte en gång till med Ullevi och på Stadion ska man dessutom lägga om löparbanorna.

Cardiff, Köpenhamn och Hamar, andra icke permanenta speedwaybanor, har tak som skydd och därför söker BSI nu redan färdiga speedwaybanor i Sverige som klarar ett ev regn bättre.
Avesta motorstadion ligger mycket bra till – Masarnas hemmarena har ju varit GP-värd förr, 2003 då strejken satte stopp för tävlingar på Stadion. Och där jobbar man nu hårt för att få ett bli en permanent GP-arena.
Planer finns för att förbättra arenan ytterligare – mycket gjordes till GP-tävlingen 2003. Nu väntar man bara på ett positivt svar från de engelska arrangörerna.

En annan arena i Sverige som kan bli aktuell, med stor publikkapacitet, närhet till flygplats och god hotellkapacitet, är Eskilstunas nybyggda stadion.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".