Mattias Ekström drar ifrån i DTM

Mattias Ekström utökar sin ledning i det tyska standardvagnsmästerskapet efter seger på söndagen i holländska Zandvoort.

- Det var en av de vikstigaste söndagarna på säsongen. Jag visste att den här var vi bara tvungna att vinna för att han chans på mästerskapet, säger Mattias Ekström till Radiosporten.
Han var också glad över att stallkamraten i Audi Martin Tomczyk kom in på andra plats.
Det var viktigt för Ekström att plocka poäng i Holland eftersom hans bil passar bättre på den typen av kurviga banor som söndagens tävling kördes på, än de rakar banor med mycket acceleration som väntar i kommande tävlingar, däibland avslutningen på Hockenheim. Där går de jagande Mercedesbilarna bättre.

Mattias Ekström leder serien med 13 poäng före holländaren Christijan Albers. Trots att Ekström har ett bra läge, det återstår bara 20 poäng att köra om, så vill han inte ta ut någon totalseger i förskott. Nästa deltävling körs i tjeckiska Brünn om två veckor, då har Mattias Ekström chans att säkra titeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista