HEH utesluter Djurgården

Handbollens elitorganisation (HEH) utesluter Djurgården. Anledningen är att stockholmslaget inte vill skriva på det gemensamma sposorsavtal som övriga klubbar är överens om.
 – Ett medlemskap måste tillföra alla klubbar någonting. Vi har helt enkelt inte råd att vara med i en organisation som inte ger oss ett överskott, säger Djurgårdens ordförande Göran Fritzell till Radiosporten. 

– Vi vill inte bli uteslutna, vi vill vara med i HEH, vi vill påverska svensk handboll inifrån. Men det måste ske på rättvisa vilkor, fortsätter Fritzell.

Till nästa säsong ställs frågan på sin spets då elitlicens införs, är man då inte med i HEH så får man inte spela i elitserien.

Göran Fritzell menar att Djurgården handboll hamnat i en ”moment 22”. Är man med i HEH nu klarar man i alla fall inte ekonomin till nästa säsong, och då spelar HEH-medlemskapet ingen roll.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".