Fiasko för Tre Kronor i Globen.

Tre Kronor utspelade och utslagna

Det tog slut redan innan det roliga började. Tre Kronor är utslaget ur World Cup i ishockey. Det blev förlust med hela 1–6 mot Tjeckien i kvartsfinalen i Globen. Ett präktigt fiasko för Hardy Nilsson och hans ledarstab.

– Men jag tänker inte avgå, säger Hardy Nilsson. Fast det är förstås förbundet som bestämmer.

Tre Kronor hamnade snabbt i underläge i den första perioden och lyckades aldrig komma in i matchen. Ett visst tryck skapades i mitten av matchen, men tjeckerna kunde styra och ställa som dom ville.

Matchen avgjordes definitivt åtta minuter in på slutperioden när tjeckernas Radek Dvorak gjorde 4–0 i numerärt underläge.

– Jag vet inte vad som hände, har ingen förklaring till varför det gick som det gick, sa lagkaptenen Mats Sundin direkt efter matchen.

Det här var sista chansen till en stor titel för det som kallats den gyllene generationen, den med ”Sudden”, Peter Forsberg, Niklas Lidström och allt vad dom heter. Det lär diskuteras länge varför det inte gick – den här gången heller...

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Matchfakta:
Sverige–Tjeckien 1–6
(0–2, 0–1, 1–3)
Första perioden: 0–1 (6.16) Martin Straka (Vaclav Prospal), 0–2 (13.30) Martin Havlat (Patrik Elias).
Andra perioden: 0–3 (16.08) Marek Zidlicky.
Tredje perioden: 0–4 (8.17) Radek Dvorak (Petr Cajanek) spel fyra mot fem, 0–5 (14.37) Milan Hejduk (Marek Zidlicky), 1–5 (16.29) Tomas Holmström (Markus Näslund) spel fem mot fyra, 1–6 (18.15) Milan Hejduk (Petr Cajanek) mål i tom kasse.
Skott: 18–32 (4–11, 7–9, 7–12).
Utv, Sverige: 2x2. Tjeckien: 4x2.
Domare: Marc Joanette, Kanada, och Don Koharski, USA.
Publik: 13 850.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista