handboll

Stjärnan tillbaka: "Betyder mycket"

1:58 min

Sverige ser ut att kunna ställa upp med bästa uppställning i Brasilien-VM i december. Största stjärnan Linnea Torstenson slipper operera axeln och är snart tillbaka på handbollsplanen.

Sedan Linnea Torstenson skadade axeln för en månad sedan har hon varit ett  Men nu har Midtjylland-spelaren fått klartecken för spel igen.

– Det betyder mycket för henne själv, en operation hade ju ändrat förutsättningarna väldigt mycket. Då hade hon missat både ett VM och ett OS-kval och eventuellt ett OS. Jag är glad för hennes skull, säger förbundskapten Per Johansson till Radiosporten.

Torstensons rehabträning har gått så bra att en operation av den skadade högeraxeln inte är nödvändig. Det betyder att stjärnan är aktuell för viktiga VM i Brasilien i december, där bland annat en OS-plats står på spel.

– Vi har ingen sådan spelare i den dimensionen, den statusen, den kraften och den kvaliteten, som den spelare hon är med skytt och pådrivare. Det betyder mycket, säger Johansson.

Förbundskaptenen pratade med Torstenson i lördags och fick beskedet att hon ska fortsätta med rehabträningen ett tag till. Men till Aftonbladet säger Torstenson att hon hoppas kunna spela i Champions league om två veckor.

– Jag är väl lite lättad, vi gillar ju henne och tycker att hon är bra. Hon har gjort fantastiska insatser med oss i landslaget så vi vill ju gärna ha med henne i allt vi gör. Jag är lite lättad, säger Johansson.

Även Viborgstjärnan Johanna Ahlm är tillbaka från ett år av skadefrånvaro. Hon har en bit kvar till sin normala form men har förhoppningsvis hunnit i kapp lagom till VM.

– Jag såg henne spela i går och pratade med henne, hon är på god väg och henne följer vi också noggrant. Vi får se var det tar vägen men som förbundskapten vill du alltid kunna välja på alla spelare, säger Johansson.

I World cup, som börjar i morgon i Århus, finns dock varken Torstenson eller Ahlm med. Inte heller högernian Anna-Maria Johansson kan vara med på grund av sjukdom, därför har Heid-spelaren Caroline Levander kallats in.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se