handboll

Nykomlingarna imponerade i World cup

2:20 min

Sverige besegrade Spanien med 24-19 i inledningsmatchen av World Cup i Danmark. Nya spelarna Jenny Alm och Elin Karlsson stack ut i Sverige tillsammans med Isabelle Gulldén.

Sverige hade en pausledning med 14-8 tack vare riktigt bra försvarsspel och mycket bra målvaktsspel av Cecilia Grubbström.

Spanien bytte försvarsspel i andra halvlek och första kvarten av halvleken blev ingen vacker historia med svenska ögon, varken anfall eller försvar fungerade tillfredställande.

Framför allt missade svenskorna rader av upplagda lägen och som närmast var Spanien två mål ifrån.

Men Sverige hittade rätt igen ett par räddningar från Grubbström och avgörande mål av Tina Flognman och Jenny Alm på lysande framspelningar av Isabelle Gullden. Sverige kunde därmed dra ifrån till en trygg seger.

– Vi spelar snabb och rolig handboll, vi kommer till väldigt mycket lägen men bränner också en del. Ändå vinner vi med 24-19, det är bra, säger Gulldén till Radiosporten.

Isabelle Gullden var som vanligt viktig med sitt fantastiska passninggspel. Dessutom imponerade nykomlingarna Jenny Alm och Elin Karlsson som båda visade att de har en framtid i landslaget.

– Elin gör sin debut riktigt bra och Jenny kommer in och gör en riktigt bra match. Det blir ett helt annat spel, säger Gulldén.

Jenny Alm var tillsammans med Annika Wiel Fredén bästa målskytt med fyra mål.

Elin Karlsson stannade på två mål men spelade respektlöst och tog för sig rejält.

Per Kahl
per.kahl@sr.se