Olsson har smak för guld.

Jackpot för Olsson i Golden Leauge

Christian Olsson hoppade på söndagen hem den sjätte raka segern när friidrottens Golden League avslutades i Berlin.
På tre steg nådde Olsson 17,45 – vilket gjorde honom 3,7 miljoner kronor rikare.

Ingen var i närheten av Olssons segerresultat. Närmast kom amerikanen Walter Davis som gjorde 17,21 i den sista omgången. Brasilianaren Jadel Gregorio slutade trea på 17,14.

Tonique Williams-Darling stod för samma bedrift som svensken genom att vinna damernas 400-meterslopp och gå obesegrad genom Golden Leauge. Hon delade därmed jackpotten på drygt 7,4 miljoner kronor (1 miljon dollar) med Olsson.

In på upploppet utmanades Bahamasdamen av mexikanskan Ana Guevara. Men Williams-Darling svarade på Guevaras attack, ryckte undan och sprang in på personliga rekordet 49,07. Segermarginalen till Guevara blev till slut 46 hundradelar.

Kallur nöjd fyra
Susanna Kallur gjorde karriärens näst bästa lopp hittills under Golden League-galan i Berlin. Häcktjejen skar mållinjen på tiden 12,73.
Det var en bit fram till den olympiska mästarinnan Joanna Hayes som vann på tiden 12,46. Men Kallur var bara sju hundradelar från ukrianskan Olena Krasovska på andraplats och en hundradel ifrån spanjorskan Glory Alozie som slutade trea.

Sämre gick det då för tyskan Heike Dreschler, som inför hemmapubliken tog farväl av friidrotten. Dreschler nådde bara 5,92 och slutade sist i damernas längdtävling som vanns av ryskan Tatjana Lebedeva.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista