"Zorro" Ibrahimovic

Zlatan hyllas i Italien

De italienska tidningarna är fulla av beröm dagen efter Zlatan Ibrahimovic debut i Juventus tröja.
Och det är inte bara för att han gjorde ett mål – hyllningarna gäller särskilt hur han gjorde det.

– Zorro Ibrahimovic, ja jag kallar honom så för Zlatan har utan tvekan lämnat ett outplånligt spår efter sig i EM. Den här grabben kom till Juve för två veckor sedan, ett Juventus som var absolut klart att ta sig an den kommande säsongens vedermödor och Zlatan behagade verkligen alla sina supportrar.
Så uttrycker sig Corriere dello Sports kommentator Italo Cucci.

Och så låter det i den italienska pressen. Zlatan har gjort en rivstart och är redan ett stort namn på den italienska fotbollshimlen. 
Se bara vad Gazzetta della sport, landets största sporttidning skriver i betygskolumnen. Där får Zlatan sju poäng medan Alessandro del Piero inte ens får godkänt med sina fem och en halv.
”Zlatan dansar från första bollen har får med bresciaspelarna. Första skottet dundrar in bakom Brescias målvakt Castellazzi. Mina damer och herrar så föds en mästare.”

Och tidningens utsände Luigi Garlando blir poetisk: ”Mina vänner, när vi om några år ska skriva Juventus historia och ska prata om Zlatan Ibrahimovic då ska vi börja med gårdagsmatchens sjunde minut i andra halvleken. Då fick Zlatan sin första boll, något alldeles utsökt: han tar sig förbi motståndaren med ett stopp på bollen, en motstuds tar honom förbi nästa bresciaspelare och till slut går han förbi den tredje med ett elegant luftspel. En serie finesser att minna för finsmakarna.”

Åke Malm, Rom
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".