cykel-vm

Emma Johansson: "Hoppas att de fruktar oss"

4:27 min

Det svenska VM-hoppet listar sina farligaste konkurrenter inför lördagens linjelopp i Köpenhamn. Johansson varnar främst för Holländskorna, tyskorna och italienskorna.

– Marianne Vos (Holland) vill verkligen vinna och har kört bra hela året. Hela hennes lag är starkt och vem som helst av dem skulle kunna vinna i den rätt utybrytningen. Kirsten Wild är ju en stark spurtare, säger Emma Johansson till Radiosporten.

Johansson, som själv tillhör favoriterna och vann OS-silver i Peking 2008, varnar även för de tyska och italienska lagen:

– Ina Teutenberg är en av världens bästa spurtare. Hon säger att nästa år är hennes sista år i karriären och hon har ännu inte vunnit VM-guld. Hon är väldigt åkstark.

– Italienska laget brukar alltid kunna toppa formen till VM. (Giorgia) Bronzini som blev världsmästare ifjol som också har en otroligt stark avslutning.

Hur tror du att holländskor, tyskor och italienskor snackar om Sverige då?

– Vi kommer ju med många cyklister till start, sju stycken. De vet ju att jag kanske är det största medaljhoppet från Sverige men både Emilia (Fahlin) och Sara (Mustonen) är ju riktigt vassa om man får in dem i en mindre grupp.

– Jag hoppas att de fruktar oss lite i alla fall. Men vi är en mindre nation och det blir ju Holland och Tyskland som kommer att ta det stora ansvaret för hur tävlingen ska förlöpa.

Hur bra är känslan på att det här kommer att gå riktigt bra?

– Känslan är bra, formen är bra, stämningen är bra. Allt är bra runtomkring och så länge jag mår bra får vi hoppas att det går vägen. Cykeltävlingar är lite lotteri ibland, så vi hoppas på stolpe in.

Robert Tennisberg, Köpenhamn
robert.tennisberg@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se