handboll

"Jag hoppas att hon tar med sig självförtroendet"

4:11 min

Sävehofs Jenny Alm är namnet på allas läppar efter handbollslandslagets matcher i World Cup. Per Johansson kallar hennes insats för "ett internationellt genombrott".

Förbundskapten Per Johansson har fortfarande inte riktigt smält gårdagens snöpliga förlust mot Danmark, den där förlustmarginalen blev ett mål för stor för att Sverige skulle nå semifinal i World Cup. Men han ser ändå en hel del positivt i Sverige insats.

– Vi har haft stunder i den här turneringen som har varit långt över förväntan. Vi har en halvtimme i  matchen mot Danmark där vi spelar fantastiskt fint anfallsspel, säger Johansson.

– Sen fick vi inte riktigt ihop det, vare sig mot Ryssland eller Danmark, i en helhet. Men Spanienmatchen är en riktigt härlig skalp för oss.

Den skadade stjärnan Linnea Torstensson är på väg tillbaka med siktet inställt på VM i Brasilien. De senaste åren är det hon som har abonnerat på platsen till vänster på nio meter i landslaget. Nu har Sävehofs 21-åring Jenny Alm spelat stora delar av matcherna i World Cup och konkurrensen hårdnar.

– Jenny har fått tre matcher där hon fått spela 40 minuter eller mer per match och det är klart det hade hon inte fått om Linnea hade varit med. Så det har varit mycket positivt av det också, säger förbundskapten Johansson.

– Jag hoppas att hon tar med sig det självförtroendet, säger han.

Finns det några spelare som särskilt stärkt sina aktier vad gäller att komma med till VM?

– En sån som Jenny Alm har gjort det. Hon är bästa målskytt i tre matcher och visar att hon har tagit ett kliv framåt, säger han.

Det svenska landslaget stannar några dagar i Danmark för att träna.


Susanna Andrén
susanna.andren@sr.se

Visste du att...

...Jenny Alm tillsammans med Johanna Bundsen är längst i Sävehof med sina 183 centimeter?

Så gick det i World cup:

Sverige-Spanien 24-19

Sverige-Ryssland 21-28

Sverige-Danmark 20-24

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.