Wirdheim blåst på F1-plats

Racingföraren Björn Wirdheim kan förmodligen glömma en plats som ordinarie förare i Formel 1 nästa säsong. Detta efter att hans nuvarande stall Jaguar i dag meddelade att de slutar i Formel 1 efter den här säsongen.
 – Det är klart jag är besviken, min stora chans till en racesits nästa säsong fanns ju hos Jaguar, säger Wirdheim till Radiosporten.

Björn Wirdheim blev i våras rubrikernas man när han som första svenska förare på många år fick kontrakt med ett stall i racingens finaste klass. Visserligen som testförare, men med stora förhoppningar om att få en ordinarie förarplats till nästa år.

Men idag meddelade alltså Jaguar att företaget inte längre har råd att satsa på Formel 1 av ekonomiska skäl. Även stallets motorleverantör Ford slutar, vilket också hotar två andra stall, Minardi och Jordan, som liksom Jaguar hade Ford som motorleverantör.

För den besvikne Björn Wirdheim återstår nu att till nästa säsong försöka ta plats i något annat stall.
 – Jag får försöka ta ytterligare ett år som testförare och jag har en del kontakter som jag hoppas på, säger Wirdheim.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista