Alternativ hockeyliga ersätter NHL

Mindre än två dygn efter att det blivit klart med att NHL-säsongen tills vidare ställs in på grund av en lockout drar en alternativ hockeyliga igång i nordamerika – och det med svenska spelare på isen.

Det handlar om Orginal Stars Hockey League, där de ursprungliga sex lagen från NHL - Montreal, Toronto, Chicago, Buffalo, New York Rangers, och Detroit möts i en serie. Skillnaden mot NHL är att det bara är fyra spelare på isen och matcherna är kortare.

Iniativtagaren, en bankir, säger till tidningen USA Today att intresset både bland de lockoutade spelarna och publiken är stort - och laguppställningarna innehåller också kända namn som Dominik Hasek Dave Andreychuk och Bryan McCabe.

I natt spelas den första matchen, Detroit mot Toronto, och då finns också den enda svenskan i den nystartade ligan med, före detta Modobacken Anders Eriksson, som spelar för Toronto.

Anders Ask, New York
anders.ask@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista