Bandy

Sandviken föll mot Jenisej i finalen

3:02 min

Sandviken stred tappert i bandys World Cup mot de ryska toppklubbarna. Men trots ledning i finalen mot Jenisej blev det förlust, Jenisej vann 4-3.

Två gånger hade Sandviken ledningen på hemmaisen i World Cup-finalen mot ryska Jenisej, 2-1 och 3-2. Men Sandviken lyckades inte stå emot när ryssarna kom till motattacker anförda av Sergej Lomanov som var finalens stora profil.

Lomanov gjorde Jenisejs två första mål, det var också han som ordnade till och sköt hörnan som gav 4-3 för Jenisej, Artem Bondarenko rakade in returen.

Sandviken föll dock med flaggan i topp och gjorde totalt en mycket bra turnering. På vägen fram till finalen vann Sandviken mot tre ryska lag, bland annat Dynamo Moskva i semifinalen.

Att Sandviken förlorat stora profiler som Daniel Mossberg, Misja Svesjnikov och Daniel "Zeke" Eriksson märktes inte. Med insatsen i World Cup i ryggen kommer Sandviken säkert att pekas ut som favorit till SM-guldet 2012.

Förutom Sandviken hade de svenska lagen jobbigt i årets upplaga av World Cup, inget annat lag nådde fram till semifinal. Svenske förbundskaptenen Franco Bergman tyckte ändå det överlag var en godkänd insats, och Sandvikens tränare Thony Lindquist håll med.

– Det här unga laget har gjort en fantastisk prestation, dynamo-matchen var väl kryddan på moset, men även i dag tycker jag att vi många stunder är med, men vi orkar inte fullt ut.

Ni har ledningen, trots det vänder, varför?

– Dels var de lite piggarna i benen än vad vi var tycker jag, sen gör de lite olyckligt två hörnmål och vi gör inget på hörna. Det var väl lite olyckliga omständigheter.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se