tennis

"Del Potro vinner Stockholm open"

3:48 min

Efter att den svenske förhandsfavoriten Robin Söderling tvingats lämna återbud håller Radiosportens Mats Strandberg argentinaren Juan Martin del Potro som favorit i Stockholm open 2011.

Robins Söderlings har kastat en lång skugga över Kungliga tennishallen i Stockholm.

– Det är otroligt sorgligt och det blir svårt för Robin (Söderling) att komma tillbaka i den tuffa konkurrensen. Kan verkligen varumärket Stockholm open hållas uppe utan en svensk? Kanske kanske inte, säger Radiosportens mångårige tennisreporter Mats Strandberg.

I Söderlings frånvaro står svenskhoppet till 273:e rankade Michael Ryderstedt.

– Han spelar ofta bra på hemmaplan och var faktiskt i semifinal i Stockholm open ett år – mycket på grund av skador hos motståndarna – så i rätt form kan Ryderstedt bli ett tomtebloss i det enorma svenska tennismörkret, säger Strandberg.

Ryderstedt går in i turneringen på tisdagen då han ställs mot en kvalspelare.

Favoriterna till att ta hem årets Stockholm open är i första hand tionderankade fransmannen Gael Monfils, fjortonderankade Juan Martin del Potro från Argentina, schweizaren Stanislas Wawrinka (rankad 19) samt möjligen veteranen David Nalbandian, Argentina.

Radiosportens Mas Strandberg ser dock del Potro som sin favorit till att vinna ATP-titeln i Stockholm. Argentinaren vann ju US open 2009 och är nu sakta men säkert på väg tillbaka till den absoluta världstoppen efter handledsskadan som han drabbades av 2010.

– Han har ju besegrat Robin (Söderling) ganska enkelt de senaste matcherna och har ett jättestort spel i sig. Han får gälla som favorit om han verkligen vill vinna turneringen.

– Alla toppspelare i världen har jättestor respekt för honom. Men del Potro är lite av en humörspelare och var skadad förra veckan, men jag håller honom som favorit.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se