Klubbarna: "Vi är emot det"

1:32 min

Vad tycker Djurgården, AIK och Hammarby om beslutet? Radiosporten har pratat med klubbarna som blir drabbade av polisens notor.

Polisen i Stockholms län kommer att ta betalt vid idrottsevenemang som arrangeras av aktiebolag. Den första matchen blir ishockeyderbyt mellan AIK och Djurgården den 14 november.

Så här tycker de berörda klubbarna:

Mats Larsson, Djurgården Hockeys ordförande


– Någonstans kommer det säkert att drabba besökaren. Vi får fundera på hur vi gör vid stora matcher överhuvudtaget. Det här är pengar som vi inte har inom idrotten, någonstans måste vi få in det.

Era konkurrenter i elitserien som inte är bolagiserade behöver inte betala för polisbevakning, vad säger du om det?

– Det blir väldigt märkligt, det är en tidsfråga innan man ändrar lagstiftningen så att man i sådana fall, om den är kvar, kommer att debitera ideella föreningar.

Annela Yderberg, ordförande i AIK Fotboll AB


– Vi kommer inta att acceptera att ta de här kostnaderna, vi kommer att pröva att överklaga varje moment, säger Yderberg.

– Det är avsevärda kostnader som polisen har för avsikt att ta ut.

Kent Hertzell, ordförand i Hammarby Fotboll AB


– Vi är naturligtvis emot det av flera skäl. Del gör man en uppdelning mellan aktiebolag och ideella föreningar som är märklig. Tillsammans vill man få ner buset, men jag tror inte att buset känner till aktiebolagen bättre än föreningar.

Lars-Åke Lagrell, Sveriges fotbollförbunds ordförande

–Det där är en fråga mellan polisen och berörda föreningar och man måste titta på hur man organiserar det hela. Det är möjligt att ytterligare insatser kan läggas på föreningarna.

Läs också:

Bosse Johander
bo.johander@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se