innebandy

Stjärnan frisk till VM-genrepet

Stjärnan Victoria Wikström är tillbaka i landslaget inför VM-genrepet i Finland i november. Däremot blir det troligtvis inget åttonde VM för veteranen Hermine Dahlerus.

Årets stora mål för landslaget är VM i Schweiz i december. Inför mästerskapet ska landslaget spela turneringen Euro Floorball Tour i Finland och förbundskapten Jan-Erik Vaara har tagit ut 22 spelare.

Bland dessa finns kring tidigare skadade Iksuanfallaren Victoria Wikström som har givit klartecken till spel.

– Hon har fått bra effekt av sin rehabträning. Det är en spelare som kan våra system och det är förstås lättare inför ett mästerskap än att behöva skola in någon ny. Vi har ingen spelare som kan ersätta Victoria fullt ut, men om hon hade lämnat återbud hade vi löst problemet, säger Vaara i ett pressmeddelande.

Landslaget startar med ett läger i Sigtuna som pågår 1-3 november och reser sedan till Helsingfors för Euro Floorball Tour. Där möter man i tur och ordning Tjeckien, Schweiz och Finland.

I mitten av november ska VM-truppen tas ut, enligt Vaara handlar det troligtvis om 20 spelare ur truppen till Finland.

– Det handlar om att få ihop vår strategi inför VM och hitta energi i truppen, säger Vaara.

Någon som inte finns med i Finland, och därmed troligtvis inte heller i VM, är veteranen Hermine Dahlerus, som varit med i samtliga sju VM-turneringar.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se