handboll

Kristianstad skrällde mot Alingsås

Tredje hemmasegern för säsongen. Övertag matchen igenom. IFK Kristianstad fick till slut 29-26 mot ett Alingsås som trots allt väcktes till liv i slutet av matchen.

Kristianstad låg på 13:e plats innan matchen, Alingsås på femte. Så jo, det är en skräll att Kristianstad slår Alingsås, guldvinnarna från 08/09 och semifinalister i fjol.

Det var andra raka förlusten för Alingsås som föll mot Hammarby 14 oktober. Dessutom var det Kristianstads tredje hemmaseger för i år.

Och hemmalaget tog initiativet direkt från start. Efter en dryg kvart stod det 8-5, då hade Joakim Hykkerud gjort fyra av ledningsmålen. Samtidigt storspelade rutinerade Jesper Larsson i mål.

Alingsås saknade kontroll över försvarsspelet i inledningen av matchen och i anfallet var det mycket sidledspassningar, vid halvlek stod det 16-10 till hemmalaget.

I andra backade Alingsås ned något i försvaret och började långsamt knapra in avståndet. Med sex minuter kvar att spela var det plötsligt match igen, 26-25 för Kristianstad.

Men IFK gav sig inte, 29-26 slutade matchen och en det var en nöjd hemmapublik i Kristianstad Arena.

Samtidigt åkte Hammarby på storförlust mot Lugi på bortaplan, 37-27 till Lugi som tillfälligt klättrar till en sjundeplats i tabellen. Hammarby har en fortsatt tung start på säsongen, med fyra förluster och två segrar så långt.

Lovisa Giertta
radiosporten@sr.se