tennis

Skadad Ryderstedt ut direkt

1:07 min

Michael Ryderstedt föll tungt i Kungliga Tennishallen när han förlorade mot tyska Sebastian Rieschick och dessutom gick av banan med en axelskada.

Därmed avgörs singelturneringen i Stockholm Open utan någon svensk spelare.

Vänsterhänte Michael Ryderstedt, rankad 276:a och som gick in i turneringen på wildcard, förlorade matchen med 4-6, 6-3, 3-6.

Tyska Sebastian Rieschick, rankad 253:a, tog första set relativt enkelt då svensken inte hittade sitt spel.

– Han behöver vinna fler bollar för att få upp självförtroendet, kommenterade Radiosportens Mats Strandberg.

I andra hittade 26-årige Ryderstedt tillbaka in i matchen och bröt tysken tidigt till 3-1. Setet slutade 6-3 till Ryderstedt, men det kostade, vid setets slut fick han ont i axeln vid serven.

– Det är ingen ursäkt till förlusten, jag spelade inte jättebra tennis innan heller, men det är tråkigt att jag fick ont i axeln och inte gav det en chans, säger Ryderstedt till Radiosporten.

I tredje stängde tysken snabbt matchen och visade varför han trots allt ligger drygt 20 placeringar högre på ATP-rankingen. Det var inte mycket svensken satte emot vid setsiffror 6-3, och hela matchen var över på drygt 90 minuter.

– Om jag spelade på min absoluta toppnivå så borde jag kunna slå honom, säger Ryderstedt.

Thomas Johansson, numera Tournament director för Stockholm Open, uppmanade i en artikel på tävlingens hemsida publiken att stampa och heja fram det enda hemmahoppet i singelturneringen.

Tyvärr räckte inte det starka hemmastödet för att hålla Ryderstedt kvar i Stockholm Open.

Lovisa Giertta
radiosporten@sr.se