bordtennis

Efter Persson singelsorti - superskräll i dubbeln

Efter Jörgen Persson snöpliga uttåg från singeln och stopp för alla singelspelare kan bordtennisfantasterna i Stockholm glädjas över svensk skrällseger i dubbeln i SOC.

Svenska dubbelparet Kristian Karlsson och Mattias Karlsson slog världstvåan och världsfemman Ma Lin och Wang Hao.

– Nu får vi ladda inför morgondagen, nu finns det ingenting vi får vara rädda för, säger dubbelparet.

Jörgen Persson och Robert Persson gick också vidare från åttondelsfinalerna.

Stockholmspubliken fick bara se Jörgen Persson som singel i en match. Den svenske stjärnan blev utslagen av unge japanen Maharu Yoshimura.

Det var den 45-årige veteranen mot den 17-årige talangen och ungdomen segrade. Japanen Maharu Yoshimura spelade offensivt och vann med 4-2 i set.

– Det går väldigt snabbt och man måste vara alert från start. Jag gör felet att släppa in honon och ger honom de två första seten som jag dominerar i början. Ofta är det så när du möte rsämre spelare, ger du dem självförtroende så öser de på vidare och så blir det tufft, säger Persson till Radiosporten.

Är du besviken?

– Ja, det är klart att man är besviken. Det här är hemmaplan, bra med folk och bra stöttning. Jag hade denfenitivt större förhoppningar, säger Persson.

Persson är dock tillbaka vid bordet redan i kväll, när han ska spela dubbel med Robert Svensson.

– Jag får försöka smälta detta, ta det lite lugnt på hotellet och sedan få vi ge allt i dubbeln i stället, säger Persson.

Robert Svensson, rankad 63 i världen, åkte ut med 1-4 mot 68-rankade japanen Kenji Matsudaira.

Samma öde drabbade Mattias Översjö, Jon Persson, Kristian Karlsson och Mattias Karlsson föll också. Närmast avancemang var Kristian Karlsson som hade 3-2 och matchboll mot tjecken Tomas Tregler, men föll med 3-4.

Däremmot har Pär Gerell och Jens Lundquist gått vidare till andra rundan, men där tog det stopp.

Kajsa Lind
kajsa.lind@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se