Basket

Uppsalas första förlust i basketligan

Det finns inte längre något obesegrat lag i basketligan herr sedan LF Basket besegrat Uppsala. Örebro är fortfarande utan poäng.

Resultat - Basketligan herr

LF Basket - Uppsala 65-53

Uppsala hade svårt med LF-försvaret och sköt inte med samma framgång som tidigare. LF gjorde ett 16-0 ryck i den första halvleken och sen var Uppsala aldrig riktigt nära.

LF:s Keith Ramsey var vass med en dubbel dubbel. 19 poäng och 16 returer.

Johan Jeansson sköt i 19 poäng för Uppsala.

Jämtland - Örebro 94-85

Jämtland till spel utan Geary Claxton som har gjort sitt sista framträdande i klubben. Theodoros Georgitsis inledde med att sätta en trea för örebroarna men sen var det mest Jämtland. Evaldas Zabas är pålitlig och satte 25 poäng.

Örebroarnas bäste var Brandon Barton som satte 16.

Norrköping - Södertälje 79-84

Kvällens jämnaste match där Dolphins jagade ikapp ett underläge till och med tog sig förbi i den tredje quartern. Men Södertälje hade tre spelare som såg till att det blev bortaseger: Mantas Griskenas, Johnell Smith och Dino Pita. Griskenas och Smith 25 poäng.

Hos hemmalaget var Dee Ayuba bäst med 26 poäng.

Sundsvall - Solna 98-80

Sundsvall tog befälet direkt och släppte sen inte in Solna i matchen.

Dragons hade sex spelare som gjorde 10 poäng eller mer - det är så man vinner matcher. Hos Solna var Stephen McDowell inte lika het som senast. 15 poäng blev det men Logi Gunnarson var ett snäpp bättre med 18.

08 Stockholm - Borås 91-101

Statistik saknas

Resultat - Basketligan dam

Kvarnby - Luleå 73-99

Stackars Kvarnby 0-12 blev till 12-29 efter den första quartern och då var matchen i praktiken redan över. Försprånget kom att utökas fram till paus då ställningen var 32-56. Därefter ganska jämnt i protokollet under den andra halvleken.

Ingen vidare återkomst till Luleå för Elin Söderström trots 18 poäng. Bäst hos gästerna var än en gång Traci Edwards med 24 poäng.

Kenneth Range
kenneth.range@sr.se