Bordtennis

Alla svenskar utslagna ur SOC

1:49 min

Strax efter klockan 13 idag åkte de sista svenskarna ur pingisturneringen SOC. Det blev förluster för alla de tre kvarvarande herrparen i dubbelkvartsfinalerna.

Pär Gerell och Jens Lundquist hämtade visserligen upp ett setunderläge 0-3 till 2-3 mot kineserna Wang Liqin och Yan An, men förlorade till sist med 2-4.

Det unga dubbelparet Mattias Karlsson och Kristian Karlsson som stod för en skrällseger mot världettorna Ma Lin och Wang Hao igår förlorade idag mot österrikarna Habesohn och Gardos med 0-4.

Och trots vinst i första setet så förlorade Jörgen Persson och Robert Svensson mot Jiang Tianyi och Tang Peng från Hong Kong med 1-4. Därmed blev SOC inte den svenskframgång vi hade hoppats på i förväg konstaterade Jörgen Persson.

– Vi hade lite större förhoppningar när vi kom hit efter ett bra EM och vi hade hoppats att det skulle smitta av sig på hela truppen. Det är lite tråkigt och ett misslyckande får man väl säga, säger han.

Redan igår slogs alla svenskar ut ur singellturneringen. 45-årige veteranen Jörgen Persson tvingades se sig besegrad av den 17-årige talangen Maharu Yoshimura från Japan. Detta var redan i den första omgången av SOC-turneringen.

I första omgången åkte också Robert Svensson, rankad 63 i världen, ut ur turneringen efter 1-4 mot 68-rankade japanen Kenji Matsudaira. Samma öde drabbade Mattias Översjö, Jon Persson, Kristian Karlsson och Mattias Karlsson föll också. Närmast avancemang var Kristian Karlsson som hade 3-2 och matchboll mot tjecken Tomas Tregler, men föll med 3-4.

Pär Gerell och Jens Lundquist var de svenskar som lyckades bäst i singelturneringen. De tog sig vidare till andra rundan, men där tog det stopp även för deras del.

Kajsa Lind
kajsa.lind@sr.se
Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se