Bordtennis

Sportchefen: "Rimligt utfall"

3:29 min

SOC-turneringen i bordtennis i Eriksdalshallen blev inte den svensksuccé som många hade hoppats på. Sportchefen för svenska bordtennisförbundet är ändå rätt nöjd med insatsen i tävlingen.

I singelturneringen slogs de flesta svenska hoppen ut redan i den första omgången. Bara Pär Gerell och Jens Lundquist tog sig till den andra omgången men där tog det stopp även för deras del.

I dubbelturneringen tog sig tre svenska par till kvartsfinal, men där blev de alla utslagna.

– Vi har inte den kvaliteten på spelarna att vi har möjlighet att vara i absolut toppform för tio-tolv dagar sedan ligga kvar i den formen, säger Anders Johansson, sportchef för svenska bordtennisförbundet.

Hur mår den svenska bordtennisen just nu då?

– Vi har lite olika ansikten. Vi har lika mycket talang underifrån som vi har haft förut, det vi inte är speciell bra på är att ta hand om spelarna mellan 13-17 år. Det brister mycket i den utbildningen för att vi inte har tillräckligt mycket kunskap, säger Anders Johansson och fortsätter:

– Jämfört med de åren som J-O, Jörgen och Peter Karlsson röjde så mår vi inte lika bra som då, men annars mår vi relativt bra.

Kajsa Lind
kajsa.lind@sr.se
Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se