"Kalix är nedflyttningsgänget nummer ett"

 På tisdag kväll inleds Bandysäsongen 2011/12 och om man ska tro Radiosportens expert Jonas Claesson spelas Sandviken och Hammarby final medan Kalix och Kungälv åker ur.

Nedflyttningsstriden:

Gais och Kalix är årets båda nykomlingar och tros få det tufft i botten av tabellen. Kalix satsar ungt medan Gais satsar på större namn och hoppas dra mycket publik till matcherna på Heden i Göteborg.

– Till en början kommer det räcka bra för Gais, men i slutet av säsongen tror jag de kommer vara med nere i botten, säger Jonas Claesson.

– I min värld är Kalix nedflyttningsgänget nummer ett. Sen kommer det ett koppel med lag och i den gruppen sätter jag Gais tillsammans med Vetlanda och Vänersborg.

Vilka gör Kalix sällskap ur serien?

Jag tror Kungälv får det jobbigt och åker ur.

Mittenskiktet:

– Tillberg kommer inte kunna matcha de bästa lagen i serien. Inte heller Sirius. De spelar ett väldigt läckert spel men har en väldigt tunn trupp.

Även Västerås och Broberg placeras här, tillsammans med förra säsongens semifinalsiter Villa-Lidköping.

– Jag tror inte Villa kommer gå lika bra i år. De får nog nöja sig med en kvartsfinal i vår.

Toppen:

– Under seriespelet kommer det poängmässigt se väldigt tufft ut men när det väl börjar dra ihop sig och det ska börja spelas om medaljer så tror jag att Hammarby, Sandviken, Edsbyn och Bollnäs kommer tuffa ifrån ganska ordentligt, säger Jonas Claesson.

Vilka spelar final?

– Sandviken och Hammarby.

Radiosporten
radiosporten@sr.se