Skrisko

Slutar i protest mot förbundet

Skriskoförbundet får idag svidande kritik från oväntat håll. Det är elitåkaren Daniel Friberg som slutar med motiveringen att förbundet bryr sig för lite om de aktiva.

– Först och främst har de sagt till mig att eliten inte är viktig för förbundet. De är nöjda så länge som vi är representerade på världscupen och mästerskap.

Daniel Friberg som nu väljer att lägga av bara 25 år gammal har ett lagtempo silver i VM som sin största merit. I sin motiveringen till sitt beslut att sluta med skridsko menar han att förbundet sakta håller på att ta död på skridskosporten i Sverige.

– Jag tror inte sporten kommer bli större så länge man inte ändrar synsättet från förbundet, säger Friberg. Jag och de jag tävlar med håller på med den här sporten för vi vil bli de bästa i världen.

Men förbundet slår ifrån sig kritiken. Roger Bodin är ordförande för Skriskoförbundet och han håller inte alls med Friberg. 

– Vi har efter våra resurser satsat oerhört mycket på ett fåtal personer men det har tyvärr inte räckt till, det får man erkänna. Vi man känna pengar och ha det bra får man nog säga till Daniel; Du har valt fel sport.

Andreas Matz