Torstenson och Sjöstrand årets spelare

Svenska Handbollförbundet har utsett landslagsspelarna Linnéa Torstenson (för andra året i rad) och Johan Sjöstrand till Årets Spelare i år. Motiveringarna lyder:

Linnea Torstenson:

Under året har Linnéa blivit en av världens mest respekterade spelare i den internationella handbollen både vad gäller hennes kvaliteter på banan och det härliga sportmanship hon alltid visar.

Hon tar ett extremt stort ansvar både på och utanför planen både i landslaget och klubblaget och hon bidrar i högsta grad till att göra andra spelare bättre.

Under den gångna säsongen har Linnéa Torstenson haft de största framgångarna en svensk damhandbollspelare haft genom tiderna. Hon har tagit EM-silver, vunnit Europacupen, blivit dansk mästare och blivit utsedd till Europamästerskapets mest värdefulla spelare.

Johan Sjöstrand:

Johan Sjöstrand har under säsongen utvecklats till en målvakt i världsklass. Han skördar framgångar i ett av världens bästa klubblag och har en mycket bärande roll i landslaget.

Med sin jämnhet, stabilitet och höga nivå medverkade Johan i allra högsta grad till landslagets framgångar i VM på hemmaplan i januari.

Johan Sjöstrand är en mycket god förebild för svenska handbollsmålvakter, såväl unga som äldre.

Fysisk uppvaktning av Årets Spelare sker normalt i samband med hemmalandskamper. Då inga lämpliga tillfällen av skilda anledningar ännu varit så kommer detta att ske så snart tillfälle ges under vintern. 

Var det rätt spelare som "vann" tycker ni? Efter Sjöstrands VM kan jag i alla fall hålla med på herrsidan.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".