Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Basket

Mästarna Sundsvall imponerar

Norrköpings Mikael Lindkvist efter segern mot LF Basket
1:53 min

Det regerande mästarlaget Sundsvall Dragons lät aldrig Södertälje komma nära utan förde matchen från början till slut och vann med 93-75.

Resultaten:
LF Basket - Norrköping 69-83
Jämtland - Solna 101-83
08 Stockholm - Uppsala 90-81
Sundsvall - Södertälje 93-75

Sundsvall - Södertälje
Hlynur Baeringsson inledde målskyttet och det skulle visa sig att mästarlaget inte gick att stoppa. Man gick till pausvila med ett tolvpoängsförsprång och då var Södertälje ett slaget lag. Johnell Smith gjorde inte ett enda poäng i andra halvlek och då blir det omöjligt att hantera Sundsvall där sex spelare gjorde 10 poäng eller fler. Marcus Johnson poängbäst i Sundsvall med 20. Bäst hos gästerna var Kenneth Simms som gjorde 17 poäng.

LF - Norrköping
Hemmaspelaren Rudy Mbemba sköt inte ett enda skott under den första halvleken. Inte konstigt då att Norrköping ledde i paus med 40-35. I början av andra halvlek började Mbemba producera och norrbottningarna tog sig ikapp och förbi. Men glädjen varade bara en stund - Norrköping kom tillbaka och vann till slut bekvämt. Rudy Mbemba blev bäste poängplockare hos LF med 17, medan Edgars Jeromanovs var bäst hos gästerna med sina 24 poäng.

Jämtland - Solna
Kampen mellan de båda storskyttarna Evaldas Zabas och Stephen McDowell vanns av McDowell men matchen vanns ganska enkelt av Jämtland. Föutom i matchens inledningsskede var det Jämtland som hade initiativet och närmare en ett enpoängsunderläge i den andra quartern kom aldrig Solna. Solnas Stephen McDowell sköt i 28 poäng och ryckte med det ifrån det närmaste hotet i skytteligan, Evaldas Zabas. Zabas stannade på 26 poäng.

08 Stockholm - Uppsala
Uppsala åkte här på sin tredje raka förlust efter den imponerande starten av Basketligan herr. Uppsala var vassast under den första halvleken och allra bäst var Johan Jeansson som i paus ståtade med 17 poäng. Hemmalagets Johan Åkesson var också framträdande före paus. Efter paus vände matchen och det tack vare en för kvällen stekhet islänning - Helgi Magnusson. Han satte 39 poäng och tog dessutom sju returer för sitt 08 som också vann returtagningen klart. Magnusson naturligvis bäst i hemmalaget. Hos Uppsala smet Rhys Carter förbi Jeansson och stannade på 25 poäng.

Kenneth Range
kenneth.range@sr.se
Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".