1 av 2
2 av 2

Guide: Basket i veckan

Radiosportens Kenneth Range ger dig den ultimata guiden till veckans höjdpunkter.

Euro cup på torsdag, Telge mot Dynamo-GUVD från Novosibirsk. Häftigt men läskigt.

Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot att referera den där Euro cup-matchen på torsdag.

Det ryska laget må lida ekonomiskt och ha förlorat flera tongivande spelare inför den här säsongen. Numer finns det bara ryska spelare i laget.

Ha ha, bara ryska spelare. Vi snackar nation i världsklass. Flera av spelarna är kvar sen fjolåret och det lär innebära hög klass på laget.

Hur ska då ett gäng svenska tonåringar kunna hota ? Visst Brittney Thomas och Chloe Kerr är också med men allvarligt talat - hur bra har de varit så här långt ?

Det kommer att krävas stordåd från Cleo Forsman, Binta Drammeh Salome Kabengano till att börja med och så får man hoppas att Amanda Zahui ska spela.

Basketligan herr
Dags för repris på vårens SM-final - Norrköping - Sundsvall. Ett möte som väl också kommer att ge svar på var Dolphins står inför matcherna i Euro Challenge.

Läste Solnacoachen text efter förlustmatchen mot Jämtland. Spelet ska fixas till om det så är det sista vi gör, skrev Torbjörn Gehrke. Solnahallen nästa för mig - på onsdag då Borås kommer på besök.

Basketligan dam

Äntligen möts två av de topptippade lagen när Solna åker till Luleå på fredag kväll. Ska bli kul och få svar på styrkeförhållandet. Före det ska Solna klara av Mark. På papperet ska det gå. Men i verkligheten ?

I backspegeln:
Helgi Magnusson 39 poäng för 08 Stockholm mot Uppsala. Snacka om matchhjälte.

Frida och Elin fick äntligen en vinst med Prag i EuroLeague. Frida var poängbäst i laget med 20 poäng under 29 spelade minuter. Elin fick 17 minuter men gjorde inga poäng.

Däremot blev det tredje raka förlusten för Farhiya och Martina i Brno. Farhiya spelade 40 minuter och gjorde 14 poäng. Martina fick 5 minuter och satte ett straffkast.

Kenneth Range
kenneth.jansson@sr.se

Webbradio i veckan:

Tisdag
Norrköping-Sundsvall
(SM-final-repris)
Borås - Örebro
Torsdag
Telge - Dynamo-GUVD Novosibirsk (Euro cup)

Matcher kan tillkomma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".