Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Basket

Norrköping i topp efter seger mot Sundsvall

Norrköping vann reprisen på vårens SM-final. 82-80 mot Sundsvall i en match som var dramatisk in i slutminuten.

Tänk att Dolphins och Dragons kunde bjuda på samma dramatik som i finalserien i våras och att Andrew Mitchell åter visade sig från sin bättre sida.

Resultat:

Baskeligan herr:

Borås - Örebro 101-81
Uppsala - Jämtland 96-86.
Norrköping - Sundsvall 82-80

Basketligan dam:

Solna - Mark 73-66

Norrköping hade greppet när spelarna gick ut i paus, ledning då med 49-34. Men Sundsvall kom ut och gjorde det mesta rätt och var ikapp i slutet av den tredje quartern. Till slut kunde ändå Norrköping få sin revansch efter finalförlusten i våras.

Andrew Mitchell bäste poängplockare i hemmalaget med 21. Pavel Ermolinskij bäst av Sundsvallspelarna med 19 poäng.

Borås - Örebro

Örebro är fortfarande utan poäng medan Borås hänger på i toppen strax bakom Norrköping. Örebros Demond Watt satte matchens första tvåa men snabbt tog snabbt över och matchen kändes tidigt avgjord.

Borås hade hjälp av överlägsen returtagning medan matchen vår hyfsat jämn. Omar Krayem i Borås var matchens bästa poängplockare med 25. Två spelare svarade för dubbel dubbel: Mike Palm i Borås med 18 poäng och 17 returer. Örebros Bernard Toombs gjorde 23 poäng och tog 12 returer.

Uppsala - Jämtland

Uppsala vände den tre matcher långa förlustsviten. Hemmalaget tog en tidig leding och var sen aldrig hotat. Kanske var det avgörande att Jämtlands storskytt Evaldas Zabas hölls på bara 7 poäng. Uppsalas främste skytt Johan Jeansson fortsätter att producera - 22 poäng för Jeansson. Hos Jämtland var Drazen Klaric främst med 23 poäng.

Solna - Mark

Solna gick ifrån redan i den första quartern och höll sen undan även om Mark närmade sig till slut. Ashley Key var som vanligt bäst i bortalaget med 28 poäng och 12 returer. I hemmalaget gjorde Pamela Rosanio 15 poäng, men Lisa Ängefjord som gjorde come back i förra matchen hade nu höjt sin skottprocent och svarade för 12 poäng.

Kenneth Range
kenneth.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".