Gulldéns vara eller icke vara – det är frågan

I dag kl 13 tas truppen till VM ut. Per Johansson ska plocka ut 17 spelare, varav 16 sedan får skrivas in i VM. Det vanliga är att man tar med tre målvakter när man ska åka så långt, så jag tror Lisa Karlsson får följa med som tredjemålvakt bakom Gabriella Kain och Cecilia Grubbström.

Det känns som att de största frågorna vi vill ha svar på är om Isabelle Gulldén och Linnea Torstenson kommer med.

Torstenson tror jag finns med, hon har ändå spelat med Midtjylland och vad jag förstått det gjort det bra. Enda frågetecknet är väl att landslagsläkarna inte tyckte att hon var tillräckligt frisk i EM-kvalmatcherna i oktober.

Gulldén kämpar mot klockan och rehaben verkar gå bra. Vi får se om Per Johansson lämnat en plats öppen åt henne eller om han sparar henne till OS-kvalet i vår. Bella själv vill ju verkligen med så det blir spännande.

Den tredje skadade stjärnan är Sabina Jacobsen. Hon kom tillbaka efter sin fotskada för att sedan få näsbenet brutet och opererat. Också spännande!

Någon av dessa tre skulle kunna petas med fördel för Jenny Alm. Landslaget behöver en skytt och Alm har imponerat i landslaget den här hösten.

Det har också Ulrika Ågren gjort. Mittsexan har gjort en riktig stark säsong inledningsvis i så väl danska Esbjerg som landslaget.

Jag ger er svaren i eftermiddag. Vilka tycker ni ska ut och in?

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".