Foto: Kenneth Range/Sveriges Radio
Basket

Brittney Thomas ska leda Telge

Brittney Thomas: "Jag googlade Sverige innan jag kom hit"
2:50 min

Nyförvärvet Brittney Thomas ska leda Telge under lagets första säsong i  Euro cup. På torsdag väntar ryska Dynamo-GUVD.

Den 22-åriga Brittney Thomas från Illinois, USA, kallades in till Telges lag sedan det konstaterades att Erica Prosser inte var den spelare som laget behövde.

– Ska jag vara ärlig så visste jag inte så mycket om Sverige innan jag kom hit. Det har varit spännande, laget är fantastiskt. Vi har haft några svackor men att veta hur bra vi kan vara, det är spännande.

Nu måste hon plocka fram allt kunnande hon fått under fyra år som startspelare med Michigan State University – framför allt i Telges matcher i Euro cup.

På torsdag ställs Telge mot ryska Dynamo-GUVD från Novosibirsk, och då har Brittney Thomas den svåra uppgiften att leda laget som point-guard. 

– Jag har haft framträdande roller i mina tidigare lag, och Michigan State är ett ganska prestigefyllt universitet i USA. Så jag är van vid pressen och vid att leda. Jag är redo för utmaningen, säger hon.

Förutom det ryska laget ingår även belgiska Lotto Young Cats och turkiska Besiktas i Telges grupp.

Kenneth Range
kenneth.range@sr.se

Emma Lukins
emma.lukins@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".