Foto: Kenneth Range/SR
Basket

Euro cup-premiär för Telge

Jens Tillman: "Största matchen i klubbens historia"
3:59 min

Telge basket står inför en svår uppgift när Euro cupspelet i kväll inleds med match mot ryska Dynamo-GUVD från Novosibirsk.

Det är Södertäljelagets första säsong med spel i Euro cup.

– Är man inte redo för den här matchen så tror jag att det är svårt att vara redo för någon match någonsin. Det här är den största matchen i klubbens historia på damsidan, säger coachen Jens Tillman.

Ett par frågetecken finns i Telges trupp inför premiärmatchen: Amanda Zahui kämpar för att hinna komma tillbaka från en hjärnskakning, och nyförvärvet Chloe Kerr är ännu inte helt i form.

– Varje spelare måste spela på topp. De (ryskorna) är större än oss och kommer att försöka dra ner på tempot. Vi måste jobba jättemycket för att de inte ska få så enkla avslut. Vi måste försöka stoppa och täppa till under korgarna.

I Telges grupp ingår även Lotto Young Cats från Belgien, som kryllar av landslagsspelare, och det hårt satsande turkiska Besiktas – som har flera spelare med erfarenhet från nordamerikanska WNBA.

– Det är en väldigt tuff grupp. Alla tre lagen gick vidare till andra omgången förra året, så det är klart att det blir tufft, säger Jens Tillman.

Hör förbundskapten Lars Johansson och Radiosportens Kenneth Range referera matchen Telge–Dynamo-GVUD i webbradion i kväll, med start klockan 18.55.

Kenneth Range
kenneth.range@sr.se

Emma Lukins
emma.lukins@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".