Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix
tennis

Chefsläkare: "Folk anar inte Robins problem"

Bo Berglund: "Förstår inte hur jobbigt det är"
0:30 min

Det har gått två månader - och Robin Söderling är fortfarande långt från tennisbanan. Körtelfebern stoppar honom fortfarande från att träna.

Sjukdomen, som präglas av akut matthet och muskelsvaghet, stoppade honom från såväl US Open (redan i september) som Stockholm Open och allt annat under hösten.

Nu är det bara drygt två månader tills det är Grand Slam-dags i Australien.

– Vi som sitter på läktarna förstår inte hur jobbigt det är, och hur pass jobbigt det är att komma tillbaka från en så besvärlig sjukdom som körtelfeber är,säger Bo Berglund, chefsläkare på Sveriges Olympiska Kommitté.

... om man ens KAN fortsätta spela tennis. Körtelfeber var huvudskälet till att den kroatiske stjärnan Mario Ancic var tvungen å lägga av, vid 26 års ålder.

– När man väl börjar träna så småningom måste man göra det lugnt, försiktigt och gradvis, eftersom man startar från en helt annan nivå än före sjukdomen, säger Bo Berglund.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".