Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Bandy

Förbundskaptenen: "Det är tråkigt"

Franco Bergman: "Andra får kliva fram"
6:07 min

Hammarbys anfallsstjärna Patrik Nilsson har tackat nej till landslagsspel och Sandvikens Christoffer Edlund ådrog sig en allvarlig skada. Franco Bergman, förbundskapten för det svenska bandylandslaget, har mycket att fundera på.

– Det är tufft med sådana avbräck, framför allt tråkigt för Edlund att han blir skadad. Tråkigt för bandyn att vi inte får se honom på arenorna runt om i Sverige på ett tag nu, säger Franco Bergman.

I månadsskiftet januari/februari väntar VM i Kazakstan. Frågan är vilka som då ska stå för målproduktionen.

– Vi har fortfarande några bra anfallare och det är klart att det kommer vara andra som får kliva fram vid det här tillfället. Daniel Andersson, David Karlsson, Jonas Nilsson gjorde bra ifrån sig senast när vi var iväg, Jonas Edling. Det finns ett antal bra anfallare, säger Franco Bergman.

Patrik Nilsson tackade nej till landslagsspel på grund av studier och det har Franco Bergman förståelse för. Samtidigt utesluter han inte att fråga Hammarbyspelaren igen lite senare om hans beslut står fast.

– Känner han att det blir väldigt mycket och på det sättet blir splittrad så har han väldigt svårt att prestera på bandyplanen också.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se
Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".