Foto: Scanpix
Ridsport

Håkansson kan bli världens äldsta olympier

Ulla Håkansson: "Det är kanske inte någon världshändelse för mig"
4:49 min

Ulla Håkansson har deltagit i sex OS och kan bli tidernas äldsta deltagare i ett OS om hon blir uttagen till London nästa år.

Svensk dressyr har länge tillhört europaeliten. Längst av alla har Ulla Håkansson varit med. Om hon skulle bli uttagen till OS i London skulle det bli hennes sjunde olympiad.

– Det skulle vara fantastisk. Men det finns många duktiga ungdomar så det känns inte så troligt, säger Ulla Håkansson till Radiosporten.

Skulle det bli ett sjunde OS för Ulla Håkansson, som fyller 74 år på onsdag den 9 november, så skulle det bli på hästen Richelle 2 som hon red på i dag under tävlingarna i dressyr-SM.

– Hon kan faktiskt bli ännu bättre och utvecklas ytterligare. I dag kom hon inte upp i de nivåer som vi hade i till exempel Oslo för några veckor sedan.

Konkurransen om OS-platserna är kanske tuffare än någonsin just nu. Även om Ulla Håkansson gärna skulle bli historisk så är det inte ett mål hon har just nu.

– Jag vill höra lite med grenledningen först och få reda på om jag ens är tänkbar. Men skulle jag det så skulle jag göra mer utlandstävlingar under året, säger Håkansson.

– Jag tar det som det kommer. Det är kanske inte någon världshändelse för mig kanske. Det finns andra som vill vara med.

Alexander Klaar
alexander.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".