foto: scanpix
Innebandy

"De kanske mörkade formen"

Josefina Eiremo: "Jag vet inte riktigt vad som hände"
4:37 min

Det ser riktigt bra ut för det svenska innebandylandslaget på damsidan inför VM i Schweiz. Svenskorna gick obesegrade genom helgens fyrnationsturnering.

– Det känns riktigt bra. Vi har gjort tre riktigt bra matcher, säger Josefina Eiremo.

Sverige gick obesegrade genom Euro floorball tour. Det började med seger mot Tjeckien med 3-0 i fredag. Vinsten följdes upp av 11-6 mot Schweiz i går och Sverige avslutade med att krossa Finland med 11-2, efter 7-0 i första perioden.

– Jag vet inte riktigt vad som hände där. Det har aldrig hänt mot Finland. Men vi var väldigt effektiva och hade en väldigt bra period.

VM i Schweiz börjar om en månad och just nu verkar det som ingen kanstoppa Sverige från att ta sitt tredje raka VM-guld.

– Vi har en väldigt bra lagsammanhållning med många vinnarskallar och jag tycker det speglar av sig i spelet.

– Det är klart att vi får bära det favoritskapet. Vi har gått framåt absolut men samtidigt har de andra lagen också gjort det. Att det blev 7-0 mot Finland i den första perioden var inget vi räknade med.

– Men Finland och Schweiz kommer vara betydligt bättre i VM. De kanske mörkade formen, säger Josefina Eiremo.

VM-uppladdningen börjar i slutet av november genom läger i Varberg och sen bär det av till Schweiz där VM inleds i december.

Alexander Klaar
alexander.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".