Jernemur?

När jag skulle läsa in min sammanfattning av Sveriges match mot Danmark i söndags fick jag ta om fyra gånger. Samma fel vid alla tre misslyckade försöken, men det var först efter tre felläsningar som det gick upp för mig hur rätt ett fel kan vara ibland.

Hjärnan lurade mig nämligen att säga Jernemur istället för Jernemyr.


Vad gör våra kommande motståndare?

Även Sveriges kommande EM-gruppmotståndare testade formen under helgen.

Mest imponerade nog Tjeckien som kanske kan bli en svårare nöt att knäcka än vad som är vanligt.

Tjeckerna spelade en fyrnationersturnering i Serbien och tog en mycket överraskande andraplats efter vinster mot Kroatien och Serbien enda förlusten kom mot turneringsegraren Ungern.

Sveriges första gruppmotståndare Makedonien var i Norge och gjorde en resultatmässigt förväntad insats. Förlust mot Norge med 26 - 33 och vinster mot Litauen och Portugal.

Tredje laget i gruppen Tyskland såg vi i super cup. Jumboplats med 0 poäng var ingen drömstart för nye förbundskaptenen Martin Heuberger. Pressen på det tyska landslaget är oerhörd EM är tysklands enda chans att kvala in till OS.

När det gäller de potentiella mellanrundemotståndarna så hade vi alltså Danmark bakom oss i super cup. Serbien vann en match av tre, prestigemötet mot Kroatien, på hemmaplan i turneringen som var generalrepetition för de blivande EM-hallarna.

Polen spelade fyrnationersturnering på hemmaplan med segrar mot Vitryssland och Österrike och avslutningsvis 29 - 29 mot Ryssland. Ryssarna vann turneringen på målskillnad.

Fjärde lag i gruppen som skall producera tre mellanrundemotståndare till lagen från Sveriges grupp är Slovakien.

Slovakerna presterade nog det största skrällresultatet av alla under veckans landskamper, bortaseger mot Frankrike med 32 - 30 som ni förstår tog det resultatet hårt i det franska sinnet. Returmatchen tre dagar senare vann regerande mästarna (alla kategorier) med 37 - 18 ordningen återställd.

Per Kahl

per.kahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".