foto: Scanpix
Bandy

Edlund: "Säsongen känns helt förstörd"

Sandvikens och landslagets anfallsstjärna Christoffer Edlund skadade sig allvarligt i matchen mot Bollnäs förra veckan. Han opererades i helgen och tvingas nu avstå från spel i stort sett hela säsongen.

– Tanken är att jag inte får stödja på foten på två månaders tid. Jag kan kan tidigast stå på ett par skriskor om tre månader, säger Edlund till Radiosporten.

Det var i fredagens match mot Bollnäs som Christoffer Edlund kolliderade med lagkompisen David Berlin och fick benet under sig. Diagnosen blev en bruten fotled och en operation dagen efter.

– Den här säsongen känns nästan helt förstörd. Även om jag kanske skulle kunna spela några matcher i slutet av säsongen så är det många höjpunkter som jag missar.

Förutom att missa stora delar av säsongen med topptippade SAIK så väntade VM  med landslaget i Kazakstan i efter nyår. Nu får Sverige klara sig utan både långtidskadade Christoffer Edlund och Patrik Nilsson, som tackat nej sedan tidigare. Frågan är vilka som ska fylla deras tomrum.

– Jag vet inte. Det känns som vi har många bra anfallare i Sverige så jag är helt övertygad om att det kommer kliva fram andra och fixa det där.

Är du orolig för hur du ska klara av den här tiden vid sidan av planen?

– Jag mår väl inte speciellt bra men just nu finns inte mycket att annat att göra än att vara ett stöd för grabbarna.

– När jag väl är tillbaka så finns det väldigt mycket revansch att utkräva.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Alexander Klaar
alexander.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".